dimecres, 21 de desembre del 2011

Pagar o no pagar, aquesta és la qüestió. Dia 29

3 dies abans de marxar de Catalunya, em van enviar un mail que deia que tots els estrangers que requereixen visat per viure al Brasil, han de pagar uns 188Reais + gastos de notaris...... per a que la Policia Federal tingui registrada la teva estada al país abans del dia 30 de l’entrada al Brasil. La pena per no registrar-te és pagar una multa de 8 Reais per cada dia que hagis d’estar a Brasil o que et repatriïn. I al final del mail posava que era molt important pagar aquesta taxa encara que l’oficial consular del país d’origen et digués que no era necessari..... que estrany no?

Doncs vaig arribar a Brasil i anava preguntant per aquesta taxa a tots els estrangers que anava coneixent......i tots em deien que ells havien pagat la taxa encara que molt indignats perquè no n’entenien el perquè igual que jo, ja ens van fer pagar al consolat per entrar al país!

Doncs després de molt meditar i de veure que tothom pagava m`he decidit a pagar la taxa, heu de pensar que si no pago em vindran a buscar a casa i em detindran.....però com sabran on visc?..... O pitjor! Em vindran a buscar a la feina.... però només els administratius del programa saben on treballo i no crec que la policia es posi a preguntar on treballo i em busquin.... Llavors com em trobaran? Quan agafi l’avió de tornada cap a casa, un treballador de la duana em dirà que el meu visat no està registrat i em pararà......però llavors li contestaré que si em vol repatriar ho pot fer amb el primer vol que surt cap a Catalunya que és el que pretenia agafar.... però tothom paga.... però si algun dia vull tornar a Brasil potser tinc problemes.... així que al final també pagaré.

Vaig a la Policia Federal (que hi ha molts tipus de policia aquí) i presento la documentació. No me l’accepten perquè a la foto de carnet PORTO ULLERES I NO EN PUC PORTAR! I a més em falten algunes fotocopies del passaport i compulsar-les PER UN NOTARI!!!!!

Aprofito per preguntar perquè collons m’he de registrar i que em passaria si no em registro i el tio em dóna llargues i no entenc que em diu i perquè sí.... i perquè sí.... i perquè sinó hauràs de marxar del país...... torna amb algú que parli millor el portuguès i el teu idioma i li explico a ell (al formulari on havia de ficar el meu país havia posat evidentment CATALONIA, i el paio no sabia on era, i molt menys que si parla). I jo li deia que a l’igual faig creuar mitja ciutat a un company perquè li doni llargues com a mi, i que només no entenc el que ell no vol que entengui.....

Doncs, d’acord vaig a fer les fotocòpies que em falten (és que quan vaig viatjar a Tuníssia em van segellar el passaport i és clar, és part imprescindible del passaport!). Torno i m’asseguro de que aquestes són totes les pàgines que he de compulsar, no fos cas que hagués de tornar a creuar la ciutat un cop més. I també torno a preguntar que passa si no em registro el tio continua donant-me llargues.....:

 -  Però per què m’he de registrar?
(i el tio em dóna llargués)
- ....i per què?
(i el tio em dóna llargués)
- ....i per què?

.....i al final quan ja semblaven estúpids em diu:

-  ¿Com penses demostrar que has estat a Brasil treballant, si no et registres?
-  E se eu no preciso demostrar nada no mio país?
-  I com demostraràs al teu currículum que saps portugués i que has treballat aquí?
-  Aquest és el millor argument que tens?

El tio m’agafa un formulari que m’havia donat i l’estripa:

-  Si no et registres no passarà res!
-  Moito obrigado, boa tarde, cião!

Colla d’estafadors......policia corrupta.......

Ara si que no penso pagar! M’ha costat treure-t’ho però m’estalvio una pasta! Això només serveix per si tinc algun conveni amb la uni o alguna cosa així (espero).

Així que si em repatrien i torno emmanillat abans d’hora, ja tindré una altra historieta per explicar al blog i ja sabeu perquè serà.

Colla de timadors....policia corrupta.....