dimecres, 10 d’agost del 2011

Cap de setmana al Somontano i visió de futur per Tremp




Aquest cap de setmana vaig anar a les “Fiestas del vino del Somontano” i vaig quedar fascinat alhora que vaig tenir una visió.


Pels que no ho sapigueu, el Somontano és una comarca de la província d’Osca amb Barbastre com a capital, que coincideix geogràficament amb la Denominació d’Origen Somontano, a menys de 70 km en línia recta de Tremp(més a prop que Lleida).






Aquesta comarca estava deprimida fins fa uns anys, uns quants viticultors van tirar endavant la creació de la D.O. Somontano i en pocs anys aquesta comarca ha tingut un aflorament econòmic espectacular. Administració, viticultors, comerciants, bars de tapes i ciutadans de la comarca van anar a una en aquest projecte, i de fet això es pot observar avui en dia encara quan la població de Barbastre et veu foraster i t’explica orgullosa alguna batalleta sobre els seus vins i bodegues, a vegades sembla que no sàpiguen parlar de res més i tot. De veritat que van tots a una! És difícil d’explicar però és la sensació que transmeten quan trepitges el seu territori. TOTS A UNA defensant el que tenen!!!

L’orgull i la casta del Somontano té la seva màxima expressió a les “Fiestas del vino del Somontano” que ja he dit que vaig visitar aquest cap de setmana:

Imagineu-vos el Tast de la Fira de Tremp, però en una explanada més gran que un camp de futbol on no hi cap ni una agulla, en aquesta explanada hi ha una carpa de cada restaurant de la comarca on hi serveixen unes quantes tapes (barates i variades) per 2 tiquets cada tapa prèviament comprats, i unes altres carpes on serveixen vins a copes de diferents gammes de qualitat per 1, 2 o 3 tiquets.

És espectacular veure unes 2.000 persones d’allà i de fora bolcades en aquest tipus de “Tast”, a més de totes les terrasses i racons de la ciutat en ebullició.



Després, a la nit, durant els 4 dies que duren les celebracions hi ha concerts de primer ordre com Rosario, Melendi, Despistaos....

L’únic però de tot plegat, el vaig trobar en les poques activitats organitzades durant en dia.

Així doncs la meva visió és importar això a la nostra Conca. No estem orgullosos del nostre territori? Demostrem-ho als visitants!! No tenim un clima més que ideal per practicar la viticultura? Promocionem-ho!!

En pocs anys jo m’imagino un Tremp modern i orgullós dedicat a les transformacions agroalimentàries combinades amb el turisme, que creen valor afegit i donen feines qualificades als nostres estudiants, també tindrem una concentració parcel·lària que serà una font d’oportunitats.

Així doncs? Tremp pot tenir un futur diferent?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada