dimarts, 2 d’agost del 2011

Que trobem a internet sobre el Brasil?

Brasil, o República Federativa del Brasil, té una superfície estimada de 8,5 milions de km2 i és el 5è país més gran del món alhora que és el cinquè més poblat amb uns 200 milions de persones (més o menys ja que cada any encara és descobreixen tribus i llengües indígenes sense descriure al cor de l’Amazona). Així doncs queda una densitat de població de 23,53 persones/km2, però la immensa majoria de la gent viu a la costa i a l’interior hi ha grans bosses de despoblació total.

Brasil té frontera amb tots els països de l’America de Sud exceptuant Xile i l’Equador i és l’únic país llatinoamericà on parlen portugués.

Pel que fa al clima, Brasil és tan gran que hi trobes de tot, des de climes freds com aquest:

Neu al "Planalto Serrano" a l'estat de Santa Caterina.

Fins a climes tropicals com aquests:

Cabedelo, Peraiba
Pantanal, Mato Grosso


Pel que fa a l’economia, durant els últims 10 anys el país ha alternat anys de creixements espectaculars de fins el 7,5% amb altres anys d’ajustaments laborals i reformes i creixements moderats d’entre l’1 i el 2%.

Pel que fa a les desigualtats socials, sent coherent amb l’àrea geogràfica que ocupa, el Brasil és un dels països més desigualats socialment del món amb un índex de Gini de 55,6 (això vol dir que la majoria de la riquesa del país, es concentra a les mans de molt poques persones). Aquesta foto crec que ho expressa bastant bé:
A l’esquerra faveles, i creuant la carretera a la dreta de la imatge el barri ric.

A l’esquerra faveles, i creuant la carretera, a la dreta de la imatge el barri ric.

Els productes més exportats del Brasil són el mineral de ferro, equips de transport i cotxes, el cafè, la soia, i el calçat, per tant això denota la importància del sector primari en aquest país, cosa que m'interessa i em crida l'atenció ja que per formació sóc Enginyer Agrònom.

D’aquest país també me’n crida l’atenció la gran quantitat de parcs naturals que posseeix, espero poder-ne visitar algun.... aquí algunes imatges del que espero veure:

Parc Nacional de Jaú, és una vista aèria de l'Amazones
Parc Nacional Costa do Descobrimento
Parc Nacional de Fernando do Noronha, és Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO. És un conjunt de 21 illes i illots que ocupa 26 km2.
Parc Nacional de la Chapada dos Veadeiros

El post no hem deixa posar més fotos, no sé si és qüestió de capacitat o que s'ha mig esxurrutat el Pc.
En fi que hi farem... És una llàstima perquè m'havia reservat les millors fotos per al final.... A l'enllaç de continuació hi ha un índex dels parcs: Parcs Nacionals del Brasil


El pròxim dia a veure que trobem a internet sobre Sao Paulo!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada