dissabte, 24 de setembre del 2011

Observacions sobre trànsit. Dia 3

Avui us faré una confessió, no ho demostro massa però els que em coneixeu prou bé sabeu que tinc una mica de por als cotxes, i això és el que m’ha empès a fixar-me en unes coses del Brasil que ara relataré.
Quan torni a Catalonia (si torno), o tindré el problema anterior solucionat o m’hauran d’ingressar en una clínica mental.

El cinturó de seguretat és obligatori al Brasil, però no és comú. Això ho puc entendre perquè fa 15 o 20 anys també anàvem així allà, o aquí on sou la majoria de vosaltres no sé com dir-ho... Anar sense cinturó em fa sentir insegur però ho puc aguantar, però veure a les notícies del primer dia un accident múltiple amb més de 250 vehicles implicats, en una carretera que jo havia passat només feia unes hores amb un bus.... o veure les motos kamikazes sense respectar les preferències.... segles de drenatge al mig de les calçades.... passos de zebra que no es respecten a canvi de vianants que passen la carretera per tot arreu i en qualsevol moment..... cartells de bufets d’advocats especialistes en accidents de trânsit per tot arreu..... i per no citar la gent que parla pel mòbil mentre condueix o fuma.... o els grups d’amics que brinden amb llaunes que no són de Coca-Cola mentre fumen, parlen per telèfon i condueixen....

No tens la sensació de que els brasilers condueixin malament com passa en els països àrabs, però una mica caòticament si que ho fan. Almenys tinc la sort de que el meu carnet de conduir aquí no val, o potser si que val però jo no ho sé, ja que em van oferir una moto per desplaçar-me sempre que volgués i malgrat les temptacions vaig tenir l’excusa perfecta per dir que no!

Admeto que amb aquest escrit estic generalitzat MOLTS fets puntuals que per una altra persona no tindrien importància, però ho vaig trobar curiós. Igual que quan vaig veure un cavall en una gasolinera ¿Què volia? ¿Etanol? Al cap de molta estona observant el seu amo vaig veure que després de preguntar a tots els empleats de l’estació de servei (potser preguntava si tenien una mica d’alfals) posava aire a les rodes del carro, però em va portar de corcoll una estona.

Espero que us hagi agradat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada